+38 044 270 60 44
Желаете отдохнуть, ЗВОНИТЕ

Салат — поняття широке


Пропонуємо поімпровізувати на тему салатної кулінарії. При цьому, вам не треба буде розмаїття овочів та фруктів, що стане можливим лише наприкінці літа.
 
   
(Матеріал подається в скороченні)
 
   
...Хоча салат — це лише назва певної ярини, городньої рослини, але таким чином ми можемо називати дуже багато страв на пограниччі (як сказав би мистецтвознавець) жанрів і стилів.
 
   
Як от:
Вимочену вісім-дев’ять годин двоколірну квасолю відварюємо без солі. Охолоджуємо. Варені яйця краємо кружальцями. А тепер трохи вслухайтесь: все це полити олією від смаження риби (з паніровкою). Уявляєте?! Отже десь поряд до цього додається риба! І все це можна посилити товченим часником, зеленим горошком, лимоном і зелениною.
 
   
Або:
Відварену чечевицю покриваємо обсмаженою зеленою цибулькою і, що особливо важливо, петрушкою або пастернаком та базиліком. Колись на Галичині чечевицю широко використовували. Тепер це майже екзотика. Натомість можна замінити її дрібненькою квасолькою. Можна додати, як до лечо, покраяний помідор. Справжні експериментатори замість помідорів додають обсмажені кабачки (або цукіні). А у віденських і празьких ресторанах цю роль виконують підсмажені авокадо.
 
   
А ось чим не салат?
300 грамів порізаних маринованих грибів, півсклянки вареного рису. Посолити, поперчити. Дати трохи майонезу. Страву можна безкінечно обкладати всілякою яриною.
 
   
Існує ще один стиль салатів, дуже знайомий багатьом не лише в Галичині.
 
   
Змащуємо дно тарілки майонезом. Потім викладаємо... накраяними окремо звареними фрикадельками. Це може бути також будь-який різновид приготованих на м’ясному фарші порізаних котлеток. Відтак додаємо склянку тертої на соломку вареної моркви, потім тертий варений бурячок. Солимо і змащуємо томатною пастою (або готовим кетчупом) і знову майонез та зеленина...
 
   
Весна — це насамперед щось новеньке, легеньке і зелене. Дочекаємось підбілу і кропиви, а там — і лобода, і шпинат...
 
   
Молоденьку кропиву, яка лише пробилась крізь торішнє листя, збираємо так, як збирають пелюстки троянд чи найдорожчий чай. Це заняття дуже зворушливе і варто, щоби не зіпсувати весняного настрою, одягнути гумові рукавички. Обдаємо принесену додому кропиву окропом і витискуємо воду з ніжно-зеленої маси. Січемо дрібно. Це є основа будь-якої наступної композиції. Класично — варене яйце і дрібненька зелена цибуля. Трохи солі. Дехто додає горіхи.
 
   
Можливий варіант: змішати з манкою і, додавши жовтків, висмажити, як котлети (фрикадельки чи відбивні). Потім, покришивши це, можна заправити сметаною чи майонезом. Але дуже трішки, щоб не зіпсути ніжного смаку. Цю основу можна використати як одну з верств «шуби», яка від цього дістане цікавий темний колорит. Замість манки можливі терті сухарі.
 
   
Приблизно така ж технологія з молоденьким шпинатом чи щавлем.
 
   
Найперші зелені пагони підбілу вживаються в салат лише свіжі, добре промиті, дрібно порізані. За смаком можна додавати трішки оцту. Бажано, виноградного, чи хоча б яблучного. Словом, будь яка зеленина прикрасить страву і принесе сподівання на скору весну.
 
   
Джерело: Всеукраїнський туристичний журнал "Карпати"

 

СТАТЬИ О ТУРИЗМЕ


Что такое гостиница 3*, 4*, 5*?
При выборе гостиницы турист ориентируется на "звездность". Гостиничные звезды гарантируют определенный набор услуг за определенную сумму денег. Подавляющее большинство отелей ранжируется в пределах пяти звезд.
История Праги или "О старой Праге"
Уже в XIII веке с Прагой не мог сравниться ни один чешский город. Прагу называли "столицей королевства, возвысившейся над другими городами". Через сто лет Прага уступала лишь Парижу, Риму и Царьграду.
Отдых в Шарм-эль-Шейхе: гарантированное удовольствие
Агитировать «за Египет» в начале осенне-зимнего сезона как-то даже неудобно. Благодаря Египту в нашей стране исчезли комплексы «внесезонного отдыха»
Кухня Мексики. Мексиканская кухня
Кухня Мексики: крайне оригинальна и своеобразна, что объясняется смешением кулинарных традиций индейских племен мезоамерики с сильным влиянием испанской и французской рецептур. При этом большинство традиционных ингредиентов местной кухни
Достопримечательности Сан-Марино: Правительственный дворец
Правительственный дворец, сооруженный местными каменотёсами, был построен по проекту римского архитектора Франческо Адзурри на месте старого дворца XVI века. Строительство, начавшееся в 1884 году, продолжалось 10 лет.
Горнолыжный курорт Австрии Галтюр.
Если вы ищете место ля полноценного отдыха то отдых в Австрии пожалуй будет одним из наилучших выборов.