+38 044 270 60 44
Желаете отдохнуть, ЗВОНИТЕ
Активный отдых Отели ТК БУКОВЕЛЬ (SPO)

530

1 дня / 0 ночей

Кухня Карпат в домашніх умовах


Пропонуємо вашій увазі стародавні карпатські страви. Сучасні господині зможуть легко приготувати їх в домашніх умовах.
 
   
Ребра прикарпатські
Паляниці
0,5 кг борошна, 0,5 л квасного молока, 2 жовтки, 1 чайна ложка соди погашеної, 2 л оцту, 1,5 чайні ложки солі.
 
   
Замісити тісто, як на вареники. Спекти 3 паляниці на змащеній пательні, на легкому вогні, проколовши виделкою. Паляниці порізати кубиками.
 
   
Начинка
0,5 кг фаршу, 4 цибулі, 2 білки, 1,5 кг грудинки.
 
   
Фарш з яловичини і свинини протушкувати до готовності у каструльці з закритою кришкою. Окремо спасерувати 4 цибулини до золотистого кольору. Білки збити в круту піну. Все вимішати (порізані паляниці, фарш, цибулю, збиті білки), залити склянкою гарячого бульйону, посолити і поперчити. Начинити фаршем грудинку, яку також попередньо солять та натирають перцем. Запікати в духовці 40-50 хвилин, при температурі 200-220 ° С. Подавати гарячою, оформити зеленню.
 
   
Банош нарізний з бринзою
1 склянка кукурудзяної крупи, 0,7 л сметани, 1 склянка бринзи домашньої, зелень.
 
   
Кукурудзяну крупу заварити в сметані до виділення масла, весь час помішуючи. Варимо на маленькому вогні до готовності (приблизно 15 хвилин). Форми змастити маслом, накласти в них банош, потім викласти на дошку, нарізати на сегменти. Викласти на тарілку, посипати бринзою і прикрасити зеленю.
 
   
Юшка грибна з мазурками
1 склянка грибів сушених, 2 цибулі, 1 морква, 1 корінь петрушки, зелень, 1,5 л води.
 
   
Гриби замочити на 2-3 години у холодній воді. Потім цю воду процідити, знову залити гриби і варити 1,5-2 години на маленькому вогні. За 30-40 хвилин до кінця варіння закладаємо підпечені на сковороді овочі. За 5-7 хвилин перчимо до смаку. Подавати в бульйонних горнятах, посипавши дрібно порізаною зеленню. Мазурки подають окремо.
 
   
Мазурки
Тісто: 1 склянка кисломолочного сиру, 1 склянка борошна, 1 яйце.
 
   
Всі компоненти з'єднати і замісити тісто, як на вареники. Покласти в холодильник на 2 години для охолодження.
 
   
Фарш: гриби з юшки, 2 яйця, 2 цибулі, 1 морква, 300 г фаршу.
 
   
Гриби нарізати соломкою і злегка спасерувати на маслі. Яйця відварити і теж нарізати соломкою. Цибулю і моркву почистити, нарізати і спасерувати до золотистого кольору. Фарш протушкувати до готовності, додати спасеровані овочі, нарізані яйця, гриби. Заправити сіллю, перцем та дрібно порізаною зеленню. Сформувати валики і охолодити в морозильній камері (30 хвилин).
 
   
Тісто розкачати в паляницю товщиною 0,5 см, нарізати на смужки довжиною 20 см, шириною 3 см. На один край класти підготовлений фарш і закручувати в трубочки. Смажити у фритюрі до золотистого кольору. Подавати гарячими.
 
   
Джерело: Всеукраїнський туристичний журнал "Карпати"

 

СТАТЬИ О ТУРИЗМЕ


Не Таллин, а Таллинн! Вот туда и едем!
Когда-то вояж в Прибалтику и в Таллинн заменял нам путешествие в Западную Европу. Но как только европейские страны стали доступны, дальняя заграница, естественно, затмила ближнюю. Однако сегодня молодежь отправляется в Таллинн, Ригу или Вильнюс потом
Правила поведения на горнолыжных трассах. Катание на горных лыжах: азы и правила
У многих укоренилось мнение о том, что несчастные случаи происходят «либо по большой глупости, либо по большой случайности»… Долгие годы занятий альпинизмом и горными лыжами сделали поправку в этой поговорке, и я понял, что случайностей не бывает, то
Tax Free – что это такое? Tax Free – туристу не дает покоя...
Западной Европе на дверях многих магазинов можно увидеть значок "tax-free for tourists". В дословном переводе с английского "для туристов без налога".
Культура Лихтенштейна. Традиции Лихтенштейна. Кухня Лихтенштейна
Лихтенштейн не может похвастаться развитыми традициями в изобразительном искусстве. Национальный язык страны - немецкий, в местном варианте. Архитектура в стране меняется в зависимости от региона, но дома, в основном, имеют крыши с коньком
Кухня ОАЭ и лучшие рестораны ОАЭ
Местная кухня в ОАЭ включает головокружительное множество закусок, ароматный хлеб, прекрасные восточные сладости ОАЭ, фисташки и другие деликатесы ОАЭ.
Эх, Париж… Прощай, Пляс Пигаль?
Символом Парижа являются не только Эйфелева башня, Елисейские поля, но и Пляс Пигаль — прославленное и изысканное пристанище гетер Парижа. Так было!