+38 044 270 60 44
Желаете отдохнуть, ЗВОНИТЕ

Кухня Карпат в домашніх умовах


Пропонуємо вашій увазі стародавні карпатські страви. Сучасні господині зможуть легко приготувати їх в домашніх умовах.
 
   
Ребра прикарпатські
Паляниці
0,5 кг борошна, 0,5 л квасного молока, 2 жовтки, 1 чайна ложка соди погашеної, 2 л оцту, 1,5 чайні ложки солі.
 
   
Замісити тісто, як на вареники. Спекти 3 паляниці на змащеній пательні, на легкому вогні, проколовши виделкою. Паляниці порізати кубиками.
 
   
Начинка
0,5 кг фаршу, 4 цибулі, 2 білки, 1,5 кг грудинки.
 
   
Фарш з яловичини і свинини протушкувати до готовності у каструльці з закритою кришкою. Окремо спасерувати 4 цибулини до золотистого кольору. Білки збити в круту піну. Все вимішати (порізані паляниці, фарш, цибулю, збиті білки), залити склянкою гарячого бульйону, посолити і поперчити. Начинити фаршем грудинку, яку також попередньо солять та натирають перцем. Запікати в духовці 40-50 хвилин, при температурі 200-220 ° С. Подавати гарячою, оформити зеленню.
 
   
Банош нарізний з бринзою
1 склянка кукурудзяної крупи, 0,7 л сметани, 1 склянка бринзи домашньої, зелень.
 
   
Кукурудзяну крупу заварити в сметані до виділення масла, весь час помішуючи. Варимо на маленькому вогні до готовності (приблизно 15 хвилин). Форми змастити маслом, накласти в них банош, потім викласти на дошку, нарізати на сегменти. Викласти на тарілку, посипати бринзою і прикрасити зеленю.
 
   
Юшка грибна з мазурками
1 склянка грибів сушених, 2 цибулі, 1 морква, 1 корінь петрушки, зелень, 1,5 л води.
 
   
Гриби замочити на 2-3 години у холодній воді. Потім цю воду процідити, знову залити гриби і варити 1,5-2 години на маленькому вогні. За 30-40 хвилин до кінця варіння закладаємо підпечені на сковороді овочі. За 5-7 хвилин перчимо до смаку. Подавати в бульйонних горнятах, посипавши дрібно порізаною зеленню. Мазурки подають окремо.
 
   
Мазурки
Тісто: 1 склянка кисломолочного сиру, 1 склянка борошна, 1 яйце.
 
   
Всі компоненти з'єднати і замісити тісто, як на вареники. Покласти в холодильник на 2 години для охолодження.
 
   
Фарш: гриби з юшки, 2 яйця, 2 цибулі, 1 морква, 300 г фаршу.
 
   
Гриби нарізати соломкою і злегка спасерувати на маслі. Яйця відварити і теж нарізати соломкою. Цибулю і моркву почистити, нарізати і спасерувати до золотистого кольору. Фарш протушкувати до готовності, додати спасеровані овочі, нарізані яйця, гриби. Заправити сіллю, перцем та дрібно порізаною зеленню. Сформувати валики і охолодити в морозильній камері (30 хвилин).
 
   
Тісто розкачати в паляницю товщиною 0,5 см, нарізати на смужки довжиною 20 см, шириною 3 см. На один край класти підготовлений фарш і закручувати в трубочки. Смажити у фритюрі до золотистого кольору. Подавати гарячими.
 
   
Джерело: Всеукраїнський туристичний журнал "Карпати"

 

СТАТЬИ О ТУРИЗМЕ


Горные лыжи в Чили и достопримечательности Чили – отзывы
Несмотря на то, что в Чили стояла зима, температура в столице была +15°C. Оставив осмотр города Сантъяго де Чили на потом, дружная команда выехала из аэропорта в направлении гор.
Горнолыжные туры: "лучше гор могут быть только горы..."
"Лучше гор могут быть только горы..." Первый ноябрьский снег у многих вызвал ностальгию по настоящей зиме. Которая уже не за горами, так что есть прямой резон подумать, куда можно махнуть на недельку-другую.
Бангкок. Виртуальная карта города
Исторический центр Бангкока находится на острове Раттанакосин, который образуется рекой Чао Прайя и ее протокой, и прилегающих территориях. Город строился еще во времена угрозы нашествия бирманцев, для столицы была важна защита, поэтому город в перву
Монастырь Санта-Роса-де-Окопа в Перу
Прежде чем отправиться в путь, нам пришлось выслушать немало рассказов о коварстве гор, опасных переправах через реки и частых в это время года обвалах. Наш путь лежал в Уанкайо.
Туры в Эстонию: путеводитель по Южной Эстонии
Путеводитель по Южной Эстонии. Масса объектов в Южной Эстонии, которые стоит посетить отправившись в туры в Эстонию. Читайте!
Япония. Суси или суши,- как правильно?
В Киеве японская кухня начала решительное наступление на кулинарные пристрастия ее жителей. По всему городу теперь можно встретить японские рестораны и даже заказать на дом блюда японской кухни.