+38 044 270 6044
Желаете отдохнуть, ЗВОНИТЕ
Активный отдых Отели ТК БУКОВЕЛЬ (SPO)

530

1 дня / 0 ночей

Кухня Карпат в домашніх умовах


Пропонуємо вашій увазі стародавні карпатські страви. Сучасні господині зможуть легко приготувати їх в домашніх умовах.
 
   
Ребра прикарпатські
Паляниці
0,5 кг борошна, 0,5 л квасного молока, 2 жовтки, 1 чайна ложка соди погашеної, 2 л оцту, 1,5 чайні ложки солі.
 
   
Замісити тісто, як на вареники. Спекти 3 паляниці на змащеній пательні, на легкому вогні, проколовши виделкою. Паляниці порізати кубиками.
 
   
Начинка
0,5 кг фаршу, 4 цибулі, 2 білки, 1,5 кг грудинки.
 
   
Фарш з яловичини і свинини протушкувати до готовності у каструльці з закритою кришкою. Окремо спасерувати 4 цибулини до золотистого кольору. Білки збити в круту піну. Все вимішати (порізані паляниці, фарш, цибулю, збиті білки), залити склянкою гарячого бульйону, посолити і поперчити. Начинити фаршем грудинку, яку також попередньо солять та натирають перцем. Запікати в духовці 40-50 хвилин, при температурі 200-220 ° С. Подавати гарячою, оформити зеленню.
 
   
Банош нарізний з бринзою
1 склянка кукурудзяної крупи, 0,7 л сметани, 1 склянка бринзи домашньої, зелень.
 
   
Кукурудзяну крупу заварити в сметані до виділення масла, весь час помішуючи. Варимо на маленькому вогні до готовності (приблизно 15 хвилин). Форми змастити маслом, накласти в них банош, потім викласти на дошку, нарізати на сегменти. Викласти на тарілку, посипати бринзою і прикрасити зеленю.
 
   
Юшка грибна з мазурками
1 склянка грибів сушених, 2 цибулі, 1 морква, 1 корінь петрушки, зелень, 1,5 л води.
 
   
Гриби замочити на 2-3 години у холодній воді. Потім цю воду процідити, знову залити гриби і варити 1,5-2 години на маленькому вогні. За 30-40 хвилин до кінця варіння закладаємо підпечені на сковороді овочі. За 5-7 хвилин перчимо до смаку. Подавати в бульйонних горнятах, посипавши дрібно порізаною зеленню. Мазурки подають окремо.
 
   
Мазурки
Тісто: 1 склянка кисломолочного сиру, 1 склянка борошна, 1 яйце.
 
   
Всі компоненти з'єднати і замісити тісто, як на вареники. Покласти в холодильник на 2 години для охолодження.
 
   
Фарш: гриби з юшки, 2 яйця, 2 цибулі, 1 морква, 300 г фаршу.
 
   
Гриби нарізати соломкою і злегка спасерувати на маслі. Яйця відварити і теж нарізати соломкою. Цибулю і моркву почистити, нарізати і спасерувати до золотистого кольору. Фарш протушкувати до готовності, додати спасеровані овочі, нарізані яйця, гриби. Заправити сіллю, перцем та дрібно порізаною зеленню. Сформувати валики і охолодити в морозильній камері (30 хвилин).
 
   
Тісто розкачати в паляницю товщиною 0,5 см, нарізати на смужки довжиною 20 см, шириною 3 см. На один край класти підготовлений фарш і закручувати в трубочки. Смажити у фритюрі до золотистого кольору. Подавати гарячими.
 
   
Джерело: Всеукраїнський туристичний журнал "Карпати"

 

СТАТЬИ О ТУРИЗМЕ


Запретный город в Пекине. Уже не запретный!
Десятого октября 2005 года исполнилось 80 лет с того дня, как Императорский дворец в Пекине, который все привычно называют Запретный город, стал музеем. Запретный город на протяжении 500 лет был столицей Поднебесной, отсюда правили 24 императора дина
История Ирана
Первыми людьми, которые основали поселения на Иранском плато в Иране были, по всей видимости, Эламиты. Они основали город Шуш на юго-западе Ирана. Арьи пришли в Иран во втором тысячелетии до н.э., и принесли с собой свою культуру и ремесла.
Хургада: акватория коралловых рифов
Каждое утро из гаваней Хургады выходят десятки белых катеров с аквалангистами. Катера рассыпаются веером по коралловым рифам Хургады, а их пассажиры начинают свой очередной подводный день в компании с удивительными обитателями коралловых рифов
Отдых в ОАЭ: эмират Шарджа
Большинство наших турфирм советуют своим клиентам остановиться на отдых в Шардже. Шарджа - это красивый белый город на белом песке, расположившийся вдоль берега залива. В Шардже все отели находятся рядом с морем и располагают собственными пляжами.
Путешествие по Крыму. Водопады Крыма
Водопад находится над Алуштой в ущелье Яман-Дере под Бабуган-Яйлой. Здесь в горных складках сливаются мелкие ручьи, образуя речку Узень-Баш. По каменным уступам поток воды мощно низвергается с девятиметрового уступа. Водопад с честью выдержит сравнен
Горнолыжный курорт Австрии Галтюр.
Если вы ищете место ля полноценного отдыха то отдых в Австрии пожалуй будет одним из наилучших выборов.